Heeft u vragen of interesse in een gesprek?

Klik hier en stuur een email om kennis te maken (gratis)
 

Een gouden tip voor hulp bij veranderen

Posted · Reactie toevoegen

mood board 2016Of het nu te maken heeft met het nieuwe jaar, de nieuwe maan of de tijd waarin we leven. Op dit moment ben ik bezig om een aantal veranderingen door te voeren in mijn leven. Veranderingen op het werkgebied en in het dagelijks leven. Ik volg hierin wat m’n hart me ingeeft en wat mijn intuïtie me zegt.

Eerlijk gezegd vind ik het best nog wel spannend. Ik weet tenslotte wat ik heb en het nieuwe is nog onbekend. Daarbij zie ik wel waar ik naar toe wil maar niet hoe ik daar zal komen. Het is zo’n grote stap voor mijn gevoel. Dit zijn allemaal bezwaren die mijn verstand op werpt, zodat ik zal blijven waar ik zit.

Maar mijn gevoel is sterk, ik wil zo graag. Ik wil me qua werk richten op de gevoelige kinderen. Ik wil meer in de natuur zijn en bewegen. Het is soms zelfs zo overweldigend dat het me verlamt. Allemaal ideeën om te doen, stappen om te zetten. Zoveel dat ik het niet meer overzie.

Maar nu heb ik laatst weer een oude techniek opgepakt (ik ben graag creatief bezig) en een moodboard (of visionboard) gemaakt. Een moodboard is een collage van afbeeldingen, plaatjes en tekst. In mijn geval is het een moodboard dat laat zien wat ik in 2016 allemaal wil bereiken. Het zijn allemaal plaatjes van zaken die mij van binnen raken. Het doet iets met me als ik dat zie, ik wordt er blij van. Het geeft me een gevoel van dat ik daar naar toe wil.

En nu kijk ik er elke ochtend naar. Het geeft me richting voor die dag. Ik weet ook al weer met welke reden ik bepaalde stappen zet. Ik wil graag een gevoel bereiken van wat ik voel als ik die plaatjes zie. En elke (kleine) stap, is een stap dichter bij het bereiken van dat doel.

Laatst was ik er ’s ochtends niet aan toe gekomen, wegens afspraken. Onderweg terug naar huis bedacht ik me dat. Maar bijzonder was, ik kon me het bord wel voor de geest halen. Eén van de plaatjes geeft aan “Zorg eerst goed voor jezelf”. Onderweg naar huis kon ik vervolgens bedenken wat ik die dag had gedaan (of nog kon doen) om goed voor mezelf te zorgen.

Ook op het moment dat ik me overweldigd voel, ga ik weer even bij het moodboard zitten. En bedenk wat me nu het meest aanspreekt en welke (kleine) stap ik kan zetten om dichter bij het gevoel te komen dat dát plaatje me geeft.

Het geeft me steun in deze veranderingstijd. Ik vind het een echte aanrader. Eerlijk gezegd is het ook heel leuk om te maken. Dus veel plezier met die tijdschriften, schaar en plakstift! Laat je hart maar spreken!

Het is mijn droom en mijn missie om mensen te ondersteunen op hun levenspad.
In de hoop dat ze meer innerlijke rust zullen vinden, meer balans en daardoor meer plezier in hun leven.

Giselle Van de Rovaart