Heeft u vragen of interesse in een gesprek?

Klik hier en stuur een email om kennis te maken (gratis)
 

Juwelen, cadeautjes en “kwali-TIJD*”

Posted · Reactie toevoegen

Het heerst weer, alle griep- en verkoudheden. En hoewel we er tot nu toe goed van af kwamen, werd van de week toch mijn oudste kind ziek.

Mijn moederhart springt dan meteen in de zorghouding, gelukkig maar. Echter tegelijkertijd kwam ik ook lelijk klem te zitten want ik werk vooral als de kids op school zitten. Dat is niet uit principe, maar vooral ook uit noodzaak: mijn oudste heeft een verstandelijke beperking en werken als hij thuis is, is merendeels niet mogelijk. Hij heeft veel begeleiding nodig.

Frustratie

Natuurlijk weet ik dat het kind er zelf niets aan kan doen. En ik zeg zelf ook altijd, ik ben éérst moeder en daarna pas werknemer (zzp-er in mijn geval). Toch voelde ik een berg aan frustratie opkomen. Grrrrr, ik had van alles op mijn planning staan, moest afspraken gaan afzeggen (helaas kon mijn man niet bijspringen in dit geval, vaak wel, nu niet). Dus bleef voor mij weinig anders over, dan te berusten in mijn lot voor deze dag…..

De juwelen en cadeautjes

Vervolgens bleek deze dag tot zo volgepakt met juwelen en cadeautjes te zitten, dat ik ze jullie niet wil onthouden:
Allereerst bracht het me (keihard!) terug in het hier en nu. Niet een dag lang rennen, vliegen, draven, to do lijstjes afwerken en snel wat huishouden tussendoor. Nee gewoon: hier, nu in het moment blijven met rust, kopjes thee en gezonde hapjes. En één op één aandacht voor mijn zoon, zodanig dat we zelfs puf en tijd hadden ’s middags voor een (nieuw) bordspel. Het was een dag vol “kwali-TIJD*” zogezegd, die zo waardevol, nuttig en heilzaam is.

Verborgen les

Bovendien zat er voor mij zelf ook een verborgen les in. Namelijk de verborgen les van overgave. Vol vertrouwen mee surfen op de golven van het leven en met de stroom mee gaan. Alle weerstand loslaten.

Die intentie heb aan het begin van het jaar ook neergezet op mijn focus-bord. En oh, wat een uitdaging is dat. Ik hou zo graag de controle over mijn leven met beide handen stijf vast…. alleen levert dat niet altijd op wat ik wil. De overgave op deze dag leverde me veel meer op. Namelijk moeder-zoon kwali-TIJD* en rust en inspiratie voor een nieuw blog. Een blog die ik zojuist heb kunnen schrijven, dankzij de hulp van mijn lieve echtgenoot, die even bijgesprongen is.

Ik realiseer me hoe dankbaar ik ben voor al deze juwelen en cadeautjes. En ik ben stil van ontzag. Ontzag voor alle synchroniciteit of zoals ik het vaak noem: van hoe mooi het allemaal geregeld wordt hierboven…..

*N.B. “kwali-TIJD” is een door mij verzonnen woordspeling en daarmee bedoel ik tijd met hoge kwaliteit van leven.

❤️ Giselle van de Rovaart
Lichtdruppels

 

 

Het is mijn droom en mijn missie om mensen te ondersteunen op hun levenspad.
In de hoop dat ze meer innerlijke rust zullen vinden, meer balans en daardoor meer plezier in hun leven.

Giselle Van de Rovaart