Heeft u vragen of interesse in een gesprek?

Klik hier en stuur een email om kennis te maken (gratis)
 

Ook niet (bewust) kiezen heeft consequenties….

Posted · Reactie toevoegen

Wat afgelopen week op mij het meeste indruk heeft gemaakt, is hoe heftig deze tijd is voor de klanten in mijn praktijk. De nood is echt heel hoog. Levens staan op hun kop en mensen zijn echt flink in de war en/of ervaren heel heftige lichamelijke klachten. En gezien het tijdperk waarin we leven, begrijp ik dat ook.

Overgangstijd

Menigeen die mij volgt, weet dat ik me ook bezig houdt met de overgang van de 3e naar de 5e dimensie. De aarde en mensheid zitten middenin deze overgang. Ik heb daar al vaker iets over geschreven; het is een pittige overgang. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die het hier niet mee eens zijn of die er niet in geloven. Maar inmiddels ben ik er wel al zo van overtuigd door alles wat er om me heen gebeurt, dat ik durf te zeggen: of je het nu gelooft of niet, je hebt er toch mee te maken. Met de effecten en gevolgen van deze overgang. En dat merk ik dus vooral ook aan de klanten, die bij mij om hulp komen vragen.

Velen lopen vast, blijven in gedachten rondjes draaien en komen er niet uit. Terwijl bij hen, lichamelijk gezien, de klachten zich opstapelen. Het zijn echt hele heftige situaties waar ze zich in bevinden. En al denkend komen ze daar niet uit. En dat klopt want bij de overgang van 3D naar 5D hoort ook dat we vanuit een ratio gestuurde maatschappij gaan naar een maatschappij waarin men leeft vanuit het hart. En die gevoelens zijn niet met het hoofd te beredeneren.

Hartsverlangen

De energie waar wij ons op dit moment in bevinden, de eclips-energieën en bijzondere sterrenstanden, zorgen ervoor dat er meer en meer 5D energie op aarde komt. Het is energie die wij ook binnenkrijgen en die we een plekje mogen geven. Echter dit verlangt van ons (en op dit moment dwingt het ons zelfs) om bij onszelf naar binnen te kijken. Naar binnen kijken om te zien wat we nu écht vanuit ons hart verlangen in dit leven. Wat helpt ons daarbij nog wel en wat niet. Wat willen we écht. Wat is ons diepste verlangen. En als we dat nog niet hebben, waarom niet en wat houdt ons tegen. En die introspectie is voor een grote groep mensen nu juist het heikele punt.

Angst

Een van de redenen dat zovele mensen niet naar binnen willen kijken, is dat ze bang zijn voor de ‘’ beerput” die ze denken te zullen aantreffen. (Wat in de meeste gevallen echt mee valt en bovendien bepaal je zelf het tempo van het openen van de put). Een andere grote reden, die ik hoor, is dat ze bang zijn voor de consequenties als ze daadwerkelijk hun hartenwensen gaan volgen. Soms kan dit een andere baan, huis of zelfs partner tot gevolg hebben. En ja, dat is zeker ingrijpend.

Echter niet (bewust) kiezen, is ook een keuze die je maakt. En die heeft ook ingrijpende consequenties. Het verdriet, de teleurstelling, boosheid en/of stress die daarop volgen, vreten aan de lichamelijke gesteldheid van een mens. En ze kunnen op de lange duur leidden tot allerlei lichamelijke ongemakken of ziekten.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven  is ook een aspect van de 5e dimensie. Het betekent dat je besluit te vertrouwen op je eigen kunnen en ervoor kiest om toch de mouwen op te stropen, naar binnen te gaan en eventueel andere keuzes te maken. Ook die keuzes met verstrekkende gevolgen. En het gevolg daarvan? Dat is leven vanuit je hart, waarbij je zelf aan het stuur staat (zonder allerlei lichamelijke ongemakken). Tja en wie wil dat nu niet…

 

Giselle van de Rovaart

www.praktijkvanderovaart.nl

www.facebook.com/lichtdruppels

Het is mijn droom en mijn missie om mensen te ondersteunen op hun levenspad.
In de hoop dat ze meer innerlijke rust zullen vinden, meer balans en daardoor meer plezier in hun leven.

Giselle Van de Rovaart