Heeft u vragen of interesse in een gesprek?

Klik hier en stuur een email om kennis te maken (gratis)
 

Proberen een resultaat te forceren*.

Posted · Reactie toevoegen

herfst

En toen was het opeens alweer herfst. De temperaturen zijn gedaald en hier en daar beginnen er bomen hun bladeren los te laten.

Zo af en toe een straf windje erbij. En daar stond hij: die meneer met een hark, die tegen de wind in, probeerde de bladeren op een hoop te vegen. Hij deed het heel fanatiek, het was duidelijk wat zijn doel was. Die bladeren moesten opgeveegd en wel nu meteen.

Het was me wel duidelijk dat hij een goede fysieke work-out kreeg, maar die bladeren kreeg hij niet op een hoop. Natuurlijk hoor ik een ieder denken. Hij had beter een ander moment met minder wind kunnen afwachten. Ja, natúúrlijk!

Maar hoe vaak zijn wij zelf niet bezig met het vegen tegen de wind in. Hoe vaak zijn er geen zaken die wij koste wat kost, nu willen doen of realiseren. Iets wat persé vandaag nog gedaan moet worden, of die klus die NU af moet. Hoe vaak willen we niet dat dat beeld dat wij voor ogen hebben voor ons bedrijf, ons gezin, onze relatie etc. er nu al is. Dat het nu als is zoals wij willen dat het is. En hoe vaak blijven we dan proberen dat resultaat te forceren. Ook als duidelijk is dat het helemaal niet lukt…..

Meestal reageren we dan vanuit onze angst en/of ons ego. Bang dat je anders financieel in de klem komt te zitten, dat je relatie stuk gaat of dat je kinderen niet gelukkig worden. Of omdat we vinden dat we gelijk hebben, of dat iedereen altijd zegt dat het zo is, of dat we niet buiten de boot willen vallen. Alles gebaseerd op angst of ego.

Het is vaak een manier van je prestaties gebruiken om je gevoel van eigenwaarde te versterken. Iets dat je jezelf meestal in je jeugd hebt aangeleerd.

En toch is de oplossing er één die in de natuur te zien is. Namelijk van één van vertrouwen hebben, meegaan op de stroom en dan ook loslaten. De bomen die nu hun bladeren verliezen hebben, vechten ook niet tegen de dalende temperaturen en hun bladverlies. Zij hebben ook het volste vertrouwen dat in de lente er weer betere temperaturen aankomen en er weer volop bladeren en vruchten zullen groeien. En ze hebben het volste vertrouwen dat ze zelf goed genoeg zijn, dat er overvloed is en dat het goed komt.

Het hebben van vertrouwen, is een gevoel. Dat zetelt in het hart. Het is niet te beredeneren met ons hoofd. En in onze ratio-gerichte maatschappij is het soms best een uitdaging om dat gevoel, dat vertrouwen vast te houden. Toch neem ik graag een voorbeeld aan de natuur om mij aan dat vertrouwen te helpen herinneren. En als ik dan vanuit dat vertrouwen, mee ga op de (harten-)stroom (en niet forceer) dan komt het ook goed, merk ik.

 

 

*) ‘Proberen een resultaat te forceren’ is een van de 12 kerndynamieken van de menselijke conditionering beschreven door Tom Stone. Als deze kerndynamiek iemand hindert in het dagelijks leven en ze dit niet zelf kunnen oplossen, behandel ik dit met bioresonantie. Hierdoor neemt de angst af en is er ruimte voor vertrouwen.

Het is mijn droom en mijn missie om mensen te ondersteunen op hun levenspad.
In de hoop dat ze meer innerlijke rust zullen vinden, meer balans en daardoor meer plezier in hun leven.

Giselle Van de Rovaart