Heeft u vragen of interesse in een gesprek?

Klik hier en stuur een email om kennis te maken (gratis)
 

Zó boos zijn…..

Posted · Reactie toevoegen

boosWat is het soms toch moeilijk. Als je zo boos bent maar het kán eigenlijk echt niet!

Boos op je overleden ouder (waarom moest je nu al gaan?). Boos op je zieke vriendin (die streken uithaalt, die echt niet netjes zijn maar ja ze is wel ernstig ziek). Boos op de wereld omdat er zoveel ellende en/of onbegrip is. Boos op het leven omdat het loopt zoals het loopt….

Het lost niets op om zo boos te zijn, zegt men. Je kan het toch niet veranderen of het hoort niet.

Het is allemaal zo herkenbaar. Maar deze week heb ik geleerd dat het niet uitmaakt. Het maakt niet uit of je boosheid niets doet veranderen. Het maakt niet uit of je boosheid sociaal onwenselijk is.

Het is mijn boosheid en HET MAG ER ZIJN (punt!).

Het erkennen van mijn boosheid en het doorvoelen is de eerste grote stap om het hanteerbaar te maken. Het mag er zijn. En daarna kan ik gaan voelen, hoe ik deze boosheid het beste kan uiten en verwerken. Zodat het niet vast gaat zitten in mijn lichaam en alles weer kan gaan stromen.

Dit is ook zo’n belangrijk punt voor de (hoog)gevoeligen onder ons. Want die voelen vaak (dwars door hun boosheid heen) de afkeuring van anderen. Als (hoog)gevoelige voel je toch alles al scherper en valt het onrecht je veel meer op. Je bent al anders dan anderen…. En dan is het mogelijk nog lastiger om die afkeuring te voelen. Maar net als de (gevoelige) kinderen, mogen we gaan herkennen:

Je mag boos zijn, het is niet raar, vreemd of fout. Het jouw gevoel en het mag er zijn!

Daarmee zeg je eigenlijk tegelijk ook: ik mag er zijn, met al mijn gevoelens. Ik  ben het waard om er te zijn en mijn gevoelens zijn het waard om doorleeft te worden. En dat is natuurlijk ook zo!

Het is mijn droom en mijn missie om mensen te ondersteunen op hun levenspad.
In de hoop dat ze meer innerlijke rust zullen vinden, meer balans en daardoor meer plezier in hun leven.

Giselle Van de Rovaart